Galleria Uuden Kipinän tilat

Kauno ry:n ylläpitämä Galleria Uusi Kipinä sijaitsee Lahden keskustassa kaupunginkirjaston, kaupunginteatterin ja Lahden keskeisimmän kauppakeskuksen Trion tuntumassa. Uudessa Kipinässä on neljä näyttelytilaa KULMA, KENNO, KYMI, KIRNU, jotka ovat vuokrattavissa yhdessä tai erikseen. Galleria on toiminut näissä tiloissa vuodesta 2008.

Kulma

KULMA (50 m2) on korkeahko kulmahuoneisto, johon lankeaa luonnonvalo kahdesta suuresta katutason ikkunasta. Tila on selkeä ja hillitty. Ikkunoista avautuu näkymä vilkkaasti liikennöidylle kadulle, jolloin näyttely saa ohikulkijoista yleisöä myös aukioloaikojen ulkopuolella. Näyttelypaketin hinta on 900 € / 3 viikkoa.

Kulma, kuva Anu Haapasen näyttelystä.

kulma15

Kulma, päätyseinällä Eeva Honkasen teos Constant State Of Tension, 240cmx150cm, 2015

KENNOSSA (21 m2) esitetään vuosittain useita Lahden valokuvataide ry:n kutsunäyttelyitä, joissa valokuva on pääosassa. Muina aikoina tila on vapaasti vuokrattavissa. Näyttelypaketin hinta on 490 € / 3 viikkoa.

kenno2

Kenno, Nanna Hänninen, Now is now

KYMI (21 m2) sopii erityisesti näyttelyille joissa tavoitellaan intiimiä ja “käsin kosketeltavaa” tunnelmaa teosten ja katsojien välille. Tilassa teosten ei tarvitse hyökätä tullakseen nähdyksi, vaan vähäeleinenkin teos säilyttää voimansa. Näyttelypaketin hinta on 490 € / 3 viikkoa.

kymi1

Kymi, Tanja Koistila, Nojapuissa

 

Kymi, Jarkko Rantasen teokset Mätäs ja Rakenne, 100x200cm, 2017

KIRNU (20 m2) on täysin pimennettävissä ja soveltuu erinomaisesti installaatioille, ääni- ja videotaiteelle, performanssi- ja prosessitaiteelle sekä veistoksille joiden valaiseminen vaatii vastapainokseen pimeää. Näyttelypaketin hinta on 490 € / 3 viikkoa.

Kirnu, kuva Armi Nurmisen näyttelystä

Kirnu: Heidi Katajamäen installaatio OLO NOLO

Tilat soveltuvat myös yhteysnäyttelyihin. Erilliset huoneet mahdollistavat vaihtuvat ja erilaiset installoinnit  ja esimerkiksi saman teeman ympärillä tunnelmien vaihtelun huoneesta toiseen.

Vuokratessasi kaikki neljä näyttelytilaa yhtäaikaa näyttelypaketin hinta on 2200 €/3 viikkoa.

————————-

Näyttelytilojen yhteydessä on Lahden taidegraafikoiden myymälä ja Lahden Taiteilijaseuran Taidelainaamo sekä Kauno ry:n toimiston lisäksi toimipisteet myös Lahden taiteilijaseura ry:llä, Lahden taidegraafikot ry:llä ja Lahden valokuvataide ry:llä.

Meiltä löytyy myytävänä taidekirjoja, kortteja, tuotteita Mariel Desinilta, Studio Panamalta sekä jäsenyhdistysten taiteilijoilta. Nyt myynnissä myös RIVO -lehti, ROSKA-lehti, YÖ-kalenteri 2018, Elonkehä-Syväekologinen kulttuurilehti, Juha Metson -valokuvakirjoja ja paljon muuta.

Lahden Taidegraafikoiden myymälä