Galleria Uusi Kipinä

Kauno ry:n ylläpitämä Galleria Uusi Kipinä sijaitsee Lahden keskustassa kaupunginkirjaston, kaupunginteatterin ja Lahden keskeisimmän kauppakeskuksen Trion tuntumassa. Uudessa Kipinässä on neljä näyttelytilaa KULMA, KENNO, KYMI, KIRNU, jotka ovat vuokrattavissa yhdessä tai erikseen.

kulma13

Kulma

KULMA (50 m2) on korkeahko kulmahuoneisto, johon lankeaa luonnonvalo kahdesta suuresta katutason ikkunasta. Tila on selkeä ja hillitty. Ikkunoista avautuu näkymä vilkkaasti liikennöidylle kadulle, jolloin näyttely saa ohikulkijoista yleisöä myös aukioloaikojen ulkopuolella. Näyttelytilan vuokra on 900 € / 3 viikkoa.

kulma15

Kulma, päätyseinällä Eeva Honkasen teos Constant State Of Tension, 240cmx150cm, 2015

KENNOSSA (21 m2) esitetään vuosittain useita Lahden valokuvataide ry:n kutsunäyttelyitä, joissa valokuva on pääosassa. Muina aikoina tila on vapaasti vuokrattavissa. Näyttelytilan vuokra on 490 € / 3 viikkoa.

kenno2

Kenno, Nanna Hänninen, Now is now

KYMI (21 m2) sopii erityisesti näyttelyille joissa tavoitellaan intiimiä ja “käsin kosketeltavaa” tunnelmaa teosten ja katsojien välille. Tilassa teosten ei tarvitse hyökätä tullakseen nähdyksi, vaan vähäeleinenkin teos säilyttää voimansa. Näyttelytilan vuokra on 490 € / 3 viikkoa.

kymi1

Kymi, Tanja Koistila, Nojapuissa

KIRNU (20 m2) on täysin pimennettävissä ja soveltuu erinomaisesti installaatioille, ääni- ja videotaiteelle, performanssi- ja prosessitaiteelle sekä veistoksille joiden valaiseminen vaatii vastapainokseen pimeää. Näyttelytilan vuokra on 490 € / 3 viikkoa.

kirnu1

Kirnu: Mirja Kurri, Kuule Tyttö! Vaaka teos seinällä: Mun pitäisi pestä hiukset, 2014, sekatekniikka teräslevylle, 100 x 130 cm

Näyttelytilojen yhteydessä on Lahden taidegraafikoiden myymälä ja Lahden Taiteilijaseuran Taidelainaamo sekä Kauno ry:n toimiston lisäksi toimipisteet myös Lahden taiteilijaseura ry:llä, Lahden taidegraafikot ry:llä ja Lahden valokuvataide ry:llä.

Meiltä löytyy myytävänä taidekirjoja, kortteja, tuotteita Mariel Desinilta, Studio Panamalta sekä jäsenyhdistysten taiteilijoilta. Nyt myynnissä myös RIVO -lehti, ROSKA-lehti, VESI-kalenteri 2017Elonkehä-Syväekologinen kulttuurilehti

IMG_0444